A.S.I.A.

Az ASIA-t (Association for International Solidarity in Asia, Egyesület a Nemzetközi Szolidaritásért Ázsiában) Csögyal Namkhai Norbu alapította 1988-ban, a központja Rómában van. Tevékenységei szorosan kapcsolódnak a Dzogcsen Közösség más szervezeteihez. Az egyesület fő célja a tibeti emberek gazdasági, szociális és kulturális fejlődésének támogatása.

asia-onlus

Az évek során az ASIA több mint száz projektet valósított meg, amelyek során segítette a tibeti népet Tibetben, Kínában, Indiában és Nepálban. Sok energiát fektetett be és különösen hatékony volt az egészség és oktatás fejlesztésében, a hagyományos kulturális örökség megőrzésében és a messziről történő örökbefogadásokban. Tevékenységének köszönhetően kórházakat és iskolákat építettek Tibetben, és számos kolostort újítottak fel. Az ASIA egy non-profit szervezet, amely szakértelmet és szakképzettséget sajátított el szociális-humanitárius pártfogás területén.

 

1999-ben az ASIA-t az olasz Külügyminisztérium a fejlődő országokban megvalósított projektjei jóvoltából hivatalosan is elismerte. 2001-ben az ASIA partnere lett az ECHO-nak (European Commission’s Humanitarian Aid Office, az Európai Bizottság Humanitárius Segélyszolgálati Irodája).

Az ASIA hivatalos honlapja: www.asia-ngo.org/en/