Közösségi elvonulások

ÁLOMJÓGA KURZUS MICHAEL KATZ-CAL

 
Kedves Érdeklődők!

Október 21-től 26-ig, a Magyarországi Dzogcsen Közösség szervezésében álomjóga kurzust tart Budapesten Michael Katz, aki Csögyal Namkhai Norbu Rinpocse „Álomjóga és a természetes fény gyakorlata” c. könyvét szerkesztette.
 
”Az „Álomjóga és a természetes fény gyakorlata” c. könyv az alvással és álmodással töltött idő spirituális vagy transzperszonális célra való felhasználásának fontosságára fekteti a hangsúlyt. A könyv sajátos – a buddhizmus Dzogcsen hagyományához fűződő – gyakorlatokat is tartalmaz, amelyek az álombeli és alvás alatti tudatosság kifejlesztését szolgálják. Bemutatja azt is, hogyan függ össze az „éjszaka gyakorlata” (beleértve az álomjógát) a halál beálltának folyamatához tartozó bardóján való átkeléshez.”
 
”„Az álmok hatalma” (1994) c., Discovery csatorna videó sorozatban Katz együtt szerepelt különböző éber álom trénerekkel, mint Stephen LaBerge és Tenzin Wangyal. Az 1980-as évek óta több különböző országba látogatott, olyan elvonulásokat vezetve, amelyek célja az álombeli éberség bemutatása és megtanítása volt. Hangsúlyozandó, hogy azon úttörők egyike, akik célzott „vezetett rövid alvás” keretében hipnotikus bevezetést használnak az éberség elérésére. Ezen felül, elvonulásaira jellemző, hogy az általa elnevezett „Éber álom színházi munka” keretén belül eljátsszák az éber álmot azzal a céllal, hogy annak tapasztalatát elmélyítsék.”
 
Részletek Michael Katz önéletrajzából
 

”Az utolsó fázist, az ötödik fényt, lhundrubként, az öntökéletesség állapotaként tarják számon a dzogcsen tanításban. Abban a pillanatban a tudatosság újra felébred. Ekkor lehet felismerni, amit a mester a közvetlen bevezetés során adott át neked. Az átadás tapasztalatát hívjuk a bölcsesség megtapasztalásának. A Nap hasonlatát használva: képzeld el, hogy az égboltot felhők takarják, és e felhők között hirtelen, rövid időre megpillantod a Napot. Annak ellenére, hogy a felhők nem engedik át teljesen a napfényt, mégis tapasztalod a Napot és a napfényt. Ez a tapasztalat hasonlatos a bölcsesség megtapasztalásával.”

 
Részlet az „Álomjóga és a természetes fény gyakorlata” c. könyvből
 
 

Az elvonulás programja:

 
Október 21 és 22. 18-21 (nyitott)

Október 23. 18-21 (Gurujóga átadással lehet részt venni)

Október 24. 18-21 (Gurujóga átadással lehet részt venni)

Október 25. 18-21 (Gurujóga átadással lehet részt venni)

Október  26. 10-12:30 és 15-17:30 (Gurujóga átadással lehet részt venni)
18:00-19:00 Gánapudzsa
19:00 Tánc, zene, eszem-iszom
 
Díja:

Közösségi tagoknak 2.000 Ft/alkalom

Külsősöknek 2.500 Ft/alkalom
 
Előzetes jelentkezés:

Előzetes jelentkezéseteket kérjük küldjétek el az info.dzogchen@gmail.com email címre.
 
További információ
 
Ha további kérdésetek lenne, keressetek a 06/30-941-05-68 telefonszámon vagy írjatok a következő email címre; blue@dzogchen.hu
 
Üdvözlettel,
 
Gakjil
 
 

 

Laura

KEZDŐ JANTRAJÓGA-TANFOLYAM
LAKATOS MÓNIKÁVAL ÉS CSER ZOLTÁNNAL
2013. július 2-6.
július 2. 18-21
július 3. 18-21
július 4. 10-13 és 18-21
július 5. 10-13 és 18-21
július 6. 10-13 és 16-19
A Nemzetközi Dzogcsen Közösség egyik vezető oktatójának, LAURA EVANGELISTI-nek felügyelete alatt.
2013 júliusának elején kezdő jantrajóga-tanfolyamot szervezünk. A kurzust két oktatójelölt, Cser Zoltán és Lakatos Mónika vezeti, akiket Laura Evangelisti ellenőriz. A jelöltek a sikeres kurzus után vizsgát tehetnek Csögyal Namkhai Norbu előtt, és így felhatalmazott oktatóvá válhatnak.
Tervezett téma: a Jantra előkészítői, valamint az első két jantracsoport, továbbá a kapcsolódó légzőgyakorlatok.

Gyakorlások tervezett időpontjai: kedd-szerda-csütörtök 18-21, pénteken és szombaton délelőtt és délután 3-3 óra.A részvételi díjról később tudunk tájékoztatást adni.

Ami a tanfolyamot különösen értékesség teszi, az Laura jelenléte, aki több mint 30 éve Csögyal Namkhai Norbu tanítványa és a Dzogcsen Közösség jantraoktatóinak vezető tanára, Fabio Andrico mellett az oktatók képzését is felügyeli. Rendszeresen tart tanfolyamokat a Jantra jóga minden szintjén, beleértve a Kumar Kumari gyerekjógát is.
http://www.yantrayoga.org/events/categories/laura-evangelisti/

 

Me. East 14VADZSRATÁNC-TÁBOR
2013. június 6-9.

Tan Kapuja Buddhista Főiskola

Kedves Gyakorlók!
Örömmel adjuk hírül, hogy június 6-9. között Vadzsratánc-tábort tartunk a Főiskolán, amely során végigvesszük a táncokban történt változásokat, elmélyíthetjük, illetve feleleveníthetjük Vadzsratánc tudásunkat.

Tervezett program:

 

Június 6. csütörtök – Vadzsradal tánca és 12 A tánca (közösségi tagok vehetnek részt)

10-13 és 14-17

 

Június 7. péntek – Három Vadzsra tánca (részvétel átadással) – délelőtt Irregulár, délután regulár

 10-13 és 14-17

 

 Június 8. szombat – Szamantabhadra Hat Tere (nyitott)

10-13 és 14-17

 

 Június 9. vasárnap – 12A tánca és tünök

14-17 – Tünök (részvétel átadással), utána rövid gánapudzsa

Díja: A tánc-táboron való részvétel ingyenes, de természetesen minden felajánlást örömmel fogadunk.
A tánctábort vezeti: Lakatos Mónika és Cser Zoltán, oktatók
Vadzsratáncról
A Vadzsratáncról rövid leírást olvashattok a csatolt mellékletben, illetve Rinpocse alábbi tanításai megrendelhetőek a Shang Shung Intézet webshopjából.

Örömmel látunk mindenkit!
Üdvözlettel
Vadzsratánc oktatók és Gakjil

 

Teachings on Lojongs, Rushens, and SemdzinsRUSHEN-TÁBOR  - 2013. július 8-14.

 

Idén ismét rushen elvonulást szervezünk, melynek során a külső rushent fogjuk gyakorolni. Az elvonulást szanggal és szertyemmel kezdjük, esténként végezzük a védelmezők gyakorlatát és gánapudzsát. Reggelenként lesz lehetőség más gyakorlatok végzésére is.

 

Helyszín
Helyszíne a Ráktanya lesz, ami a Bakonyban található kulcsosház, illetve kulcsosházak. A tanya Hárskút közelében található a Hajag-hegy oldalában, erdővel és réttel körülvéve, távol lakott településektől, nyugodt, szép és csendes környezetben.

 

A tanyáról
A házak komfortosak, van bennük víz, villany, gázrezsó, van normál, tágas konyha, angol wc, tágas étkező és normál ágyak.
A házak közötti területen több tűzrakó is található esti sütögetéshez.
Rossz idő esetén is van lehetőség nagyobb csoportnak is közösen gyakorolni, mert az egyik ház egy tágas teremnek lett, igényesen kialakítva, ahol kényelmesen tudunk gyakorolni vagy akár a társasági élet központja is lehet.

Ráktanya honlapja
http://raktanya.shp.hu/hpc/web.php?a=raktanya&o=fooldal_G4w

 

Költségek
A szállás költsége kb. 2000 Ft/fő/éjszaka, amiben benne van az angol wc használata is (és az idegenforgalmi adó).
A területen vannak hagyományos wc-k (budi), ha valakinek ezek kedvesek, annak csak 1800 Ft/fő/ éjszaka kell fizetnie, illetve ez a helyszínnek megfelelően a leginkább környezet kímélő megoldás.
Ha valaki szeretne lepedőt,kispárnát és paplan huzatot használni, erre van lehetőség, ezek egyszeri mosatási költsége 500 Ft.

 

Megközelíthetőség
Hárskútról a tanya 4,5 km-re található a hegyen, földút vezet föl, mely személyautóval többnyire nem járható, tehát elsősorban gyalogosan közelíthető meg. Ez egy órányi séta, melynek során rá lehet hangolódni a környékre, a szintkülönbség nem nagy, egyáltalán nem megerőltető, főleg csomagok nélkül.
Terepjáróval, ill. magasabb építésű autóval száraz időben azért megkísérelhető…
A csomagszállítást igény esetén meg tudjuk oldani.

Rushenről
A rushenek alapvetően a tudat és a tudat természetének szétválasztását, egymástól való megkülönböztetését célozzák meg. Úgy is nevezik, hogy a Szamszára és a Nirvána szétválasztása.
A Khorde Rushen egy olyan Upadésa módszer, amelyet különösen könnyű megtanulni és alkalmazni és amellyel könnyen elérhetjük annak célját.
A rushenek közül a külső rushen egy olyan módszer, amelyet a világtól teljesen elvonulva végzünk. Szükséges körülmény, hogy a természetben, nagy, szabad téren végezzük és ne olyan helyen, ahol gyakorlásunk során idegenekkel (értsd, nem gyakorlókkal) találkozhatunk.
Véleményünk szerint a Ráktanya ehhez megfelelő helyszín.

További információ
A gyakorlat részleteivel kapcsolatban kérdezzetek nyugodtan régebbi gyakorlóktól, illetve arról jelent meg könyv, mely megrendelhető a Shang-Shung Intézettől.
http://www.shangshungstore.org/index.php?l=product_detail&p=97
A könyv ide vonatkozó részeit az elvonulásra lefordítjuk, ezek a résztvevők számára elérhetőek lesznek.

 

Jelentkezés
Részvételi szándékotokat kérjük jelezzétek az info.dzogchen@gmail.com címen!

Üdvözlettel!
Gakjil
ELVONULÁSOK ELŐZETESEN
000., 08-AdiBuddhaSzamantabhadra 25 Tere elvonulás

Tervezett helyszín: Balatonalmádi

Tervezett időpont: 2013. augusztus 5-11.