Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Rushen-tábor

2013.07.07. - 2013.07.14.

Idén ismét rushen elvonulást szervezünk, melynek során a külső rushent fogjuk gyakorolni. Az elvonulást szanggal és szertyemmel kezdjük, esténként végezzük a védelmezők gyakorlatát és gánapudzsát. Reggelenként lesz lehetőség más gyakorlatok végzésére is.
 
Helyszín
Helyszíne a Ráktanya lesz, ami a Bakonyban található kulcsosház, illetve kulcsosházak. A tanya Hárskút közelében található a Hajag-hegy oldalában, erdővel és réttel körülvéve, távol lakott településektől, nyugodt, szép és csendes környezetben.
 
A tanyáról
A házak komfortosak, van bennük víz, villany, gázrezsó, van normál, tágas konyha, angol wc, tágas étkező és normál ágyak.
A házak közötti területen több tűzrakó is található esti sütögetéshez.
Rossz idő esetén is van lehetőség nagyobb csoportnak is közösen gyakorolni, mert az egyik ház egy tágas teremnek lett, igényesen kialakítva, ahol kényelmesen tudunk gyakorolni vagy akár a társasági élet központja is lehet.
Részletekhez ld;
 
Ráktanya honlapja
http://raktanya.shp.hu/hpc/web.php?a=raktanya&o=fooldal_G4w
 
Költségek
A szállás költsége kb. 2000 Ft/fő/éjszaka, amiben benne van az angol wc használata is (és az idegenforgalmi adó).
A területen vannak hagyományos wc-k (budi), ha valakinek ezek kedvesek, annak csak 1800 Ft/fő/ éjszaka kell fizetnie, illetve ez a helyszínnek megfelelően a leginkább környezet kímélő megoldás.
Ha valaki szeretne lepedőt,kispárnát és paplan huzatot használni, erre van lehetőség, ezek egyszeri mosatási költsége 500 Ft.
 
Megközelíthetőség
Hárskútról a tanya 4,5 km-re található a hegyen, földút vezet föl, mely személyautóval többnyire nem járható, tehát elsősorban gyalogosan közelíthető meg. Ez egy órányi séta, melynek során rá lehet hangolódni a környékre, a szintkülönbség nem nagy, egyáltalán nem megerőltető, főleg csomagok nélkül.
Terepjáróval, ill. magasabb építésű autóval száraz időben azért megkísérelhető…
A csomagszállítást igény esetén meg tudjuk oldani.
 
Rushenről
A rushenek alapvetően a tudat és a tudat természetének szétválasztását, egymástól való megkülönböztetését célozzák meg. Úgy is nevezik, hogy a Szamszára és a Nirvána szétválasztása.
A Khorde Rushen egy olyan Upadésa módszer, amelyet különösen könnyű megtanulni és alkalmazni és amellyel könnyen elérhetjük annak célját.
A rushenek közül a külső rushen egy olyan módszer, amelyet a világtól teljesen elvonulva végzünk. Szükséges körülmény, hogy a természetben, nagy, szabad téren végezzük és ne olyan helyen, ahol gyakorlásunk során idegenekkel (értsd, nem gyakorlókkal) találkozhatunk.
Véleményünk szerint a Ráktanya ehhez megfelelő helyszín.
 
További információ
A gyakorlat részleteivel kapcsolatban kérdezzetek nyugodtan régebbi gyakorlóktól, illetve arról jelent meg könyv, mely megrendelhető a Shang-Shung Intézettől.
http://www.shangshungstore.org/index.php?l=product_detail&p=97
A könyv ide vonatkozó részeit az elvonulásra lefordítjuk, ezek a résztvevők számára elérhetőek lesznek.
 
Jelentkezés
Részvételi szándékotokat kérjük jelezzétek az info.dzogchen@gmail.com címen!
 

Details

Start:
2013.07.07.
End:
2013.07.14.
Event Category:

Venue

Ráktanya
Hárskút,

Organizer

Phone
30-941-05-62/64