Átadás

Közvetlen bevezetés

A tudás átadása mesterről tanítványra lehet szóbeli, szimbolikus vagy közvetlen. A dzogcsentanítás egyedülálló jellemzője a közvetlen átadás vagy más néven “közvetlen bevezetés”, amelyben Mester és tanítvány egyazon pillanatban az eredendő állapotban találja magát a testhez, beszédhez vagy tudathoz kapcsolódó tapasztalatok egyikén keresztül, és így, az átadás ereje révén a tanítványok képesek felfedezni saját valódi állapotukat.

profil

Csögyal Namkhai Norbu évente háromszor ad közvetlen bevezetést, Garab Dordzse (tibeti naptár szerint 01.15.), Guru Padmaszambhava (tibeti naptár szerint 06.10.) és Adzom Drugpa (tibeti naptár szerint 09.25.) évfordulója napján. Azért, hogy ebben azok is részesülhessenek, akik nem tudnak személyesen jelen lenni egy elvonuláson vagy közvetlen bevezetésen, ezek az alkalmak élő webes közvetítésen is követhetők.

 

A közvetlen bevezetés minden évben hozzávetőlegesen márciusban, augusztusban és novemberben van – a pontos időpontok változnak, mivel a tibeti holdnaptáron alapulnak. Az átadást élő internetes kapcsolaton keresztül követhetjük. Ha szeretnél közvetlen bevezetésben részesülni, vedd fel a kapcsolatot a közösséggel az aktuális évforduló időpontja előtt, és kérdezz rá, hogy szerveznek-e az átadás előtt magyarázatot. A Magyarországi Dzogcsen Közösség által rendszerint szervezett magyarázaton jelenleg személyesen lehet részt venni, Budapesten. A magyarázat nyelve magyar, előzetes egyeztetés esetén angol fordítást tudunk biztosítani. A magyarázat időpontjáról az aktuális átadás időpontja előtt kb. két héttel tudunk felvilágosítást adni.

Érdeklődni lehet

» email-ben: info.dzogchen@gmail.com
» az alábbi telefonszámokon:

angolul: Kék gakjil: +3630/9410568
magyarul: Piros gakjil: +3630/9410564

Ha az átadás időpontjában nem vagy Budapesten (vagy más olyan helyen, ahol közösen követik az átadást), akkor használhatod a nemzetközi webcast-rendszert is, amely ezekben az időpontokban bárki számára szabadon elérhető.

A webcast internetes címe:

http://webcast.dzogchen.net/index.php?id=live-webcast

 

A Gurujóga átadás során alkalmazott gyakorlat szövegét és a hozzá tartozó képet a letöltések alatt találjátok;
Letöltések

 

 

Share This