Átadás

Közvetlen bevezetés

A tudás átadása mesterről tanítványra lehet szóbeli, szimbolikus vagy közvetlen. A dzogcsentanítás egyedülálló jellemzője a közvetlen átadás vagy más néven “közvetlen bevezetés”, amelyben Mester és tanítvány egyazon pillanatban az eredendő állapotban találja magát a testhez, beszédhez vagy tudathoz kapcsolódó tapasztalatok egyikén keresztül, és így, az átadás ereje révén a tanítványok képesek felfedezni saját valódi állapotukat.

profil

Csögyal Namkhai Norbu (1938-2018) élete során évente háromszor adott közvetlen bevezetést, Garab Dordzse (tibeti naptár szerint 01.15.), Guru Padmaszambhava (tibeti naptár szerint 06.10.) és Adzom Drugpa (tibeti naptár szerint 09.25.) évfordulója napján. Azért, hogy ebben azok is részesülhessenek, akik nem tudtak személyesen jelen lenni egy elvonuláson vagy közvetlen bevezetésen, ezek az alkalmak élő webes közvetítésen keresztül is követhetők voltak.

A közvetlen bevezetés minden évben hozzávetőlegesen márciusban, augusztusban és novemberben volt – a pontos időpontok változtak, mivel a jeles napok dátumai a tibeti holdnaptáron alapulnak. Az átadást élő internetes kapcsolaton keresztül lehetett követni.

 

Csögyal Namkhai Norbu Rinpocse 2018. szeptember 27-én elhunyt. Így Tőle közvetlen bevezetést sajnos már nincs lehetőség kapni. Egy általa hátrahagyott levél alapján a fiában és a lányában bízik meg, hogy a Tőle kapott tanítások bármelyikét átadhatják.

Rinpocse fia, Yeshi Silvano Namkhai 2020-ban bejelentette, hogy tart átadást Olaszországban, ahol személyesen lehetett volna részt venni, internetes közvetítés nélkül. Azonban ez az alkalom a COVID járvány kitörése miatt végül elmaradt.

Bővebb információ kérhető

» email-ben: info.dzogchen@gmail.com
» az alábbi telefonszámokon:

angolul: Kék gakjil: +3630/9410568
magyarul: Piros gakjil: +3630/9410564