Tagság

Általánosságban véve egy személy akkor válik a Dzogcsen Közösség tagjává, ha úgy dönt, hogy komolyabban kezdi el követni Csögyal Namkhai Norbu tanításait.

Ezt szem előtt tartva a ’tagság’ egy felajánlás, Rinpocse felé való tiszteletünk jegyében, és köszönetünk kifejezésének egy módja azokért az értékes tanításokért, amiket ad nekünk.

A tagság támogatja a Közösség életét, amelyet Rinpocse hozott létre, fenntartja a tanítások folyamatos jelenlétét és segít abban, hogy mások kapcsolatba léphessenek vele.

 

Lehetőség van a Dzogcsen Közösségi mellett a Shang Shung Intézet tagjává is válni, amivel támogathatjuk a tevékenységét, amelyet a fordítások terén végez, webcast (internetes közvetítés) szolgáltatást nyújt, kurzusokat szervez, szemináriumokat tart, illetve más tevékenységeket is folytat a tibeti kultúra megőrzése érdekében.

 

2015-től a Nemzetközi, és így a Magyarországi Dzogcsen Közösség is új tagsági rendszert vezetett be, a változás főként az újonnan csatlakozók státuszát érinti (Welcome card vagy támogatói status/”előtagság”).

Az új rendszer feltételeit az alábbiakban olvashatjátok.

 

A Támogatói státusz – “előtagság” (Welcome Card)  egyfajta “bérlet”, amely lehetővé teszi birtokosa számára a Dzogcsen Közösséghez tartozó létesítmények használatát és a Közösség tevékenységeiben való részvételt. A Welcome Card három egymást követő évben való kiváltása egyben előfeltétele az IDC(International Dzogchen Community – Nemzetközi Dzogcsen Közösség), és így az MDKE (Magyarországi Dzogcsen Közösség Egyesület) tagságnak is.

 

 • A Welcome Card birtokosa jogi értelemben nem tagja az IDC-nek és az MDKE-nek.
 • A Welcome Card birtokosa jogi értelemben nem rendelkezik bevezető tagsággal.
 • A három egymást követő évben Welcome Card-dal rendelkező a negyedik évben kérheti, hogy az IDC és az MDKE vegye fel tagnak.
 • A Welcome Card birtokosa ugyanazon dolgokhoz kap hozzáférést, mint a tagok: hozzáférést kap a zárt webcastokhoz, a letölthető hangfelvételekhez, igénybe veheti a kurzusokra és könyvekre meghirdetett kedvezményeket, és az elvonulásokon biztosított kedvezményeket.
 • A Welcome Card díja megegyezik a tagsági díjakkal (azzal a módosítással, hogy az első év díját a Gar csökkentheti, ha az új érdeklődők számára csökkenteni kívánja a bevezető Welcome Card díját).
 • A Welcome Card birtokosa (ha már kapott a Mestertől közvetlen bevezetést) tanulmányozhatja és gyakorolhatja a Szanti Maha Szangha Alapot, 
 • A Welcome Card birtokosa, lehetséges, hogy jól képzett és tapasztalatokkal rendelkezik olyan területeken, amelyek a gakjillal való együttműködésben hasznosak. Ezen ismereteit, készségeit szükséges, hogy felajánlja a gakjil melletti támogató szerepben, nem válhat azonban gakjil taggá, mielőtt IDC és MDKE taggá válna.
 • A Welcome Card birtokosa lehetőségei és szándékai szerint szabadon tehet felajánlásokat és adhat támogatást.
 • A Welcome Card birtokosa nem szavazhat az AGM-en (Annual General Meeting), vagy az IDC és MDKE bármely más közgyűlésén, nem dolgozhat Geköként a Garban, vagy más közösségi helyen.

 

Miért akarhat valaki Welcome Card birtokossá válni?

 

 • A Welcome Card birtoklása szükséges előfeltétel ahhoz, hogy valaki a Csögyal Namkhai Norbu Rinpócse által vezetett nemzetközi közösség tagjává válhasson a későbbiekben.
 • A kártya birtokosa jogosult minden webcast tanítás követésére, a letölthető felvételekhez való hozzáférésre, valamint a Szanti Maha Szangha Alap tanulmányozására és gyakorlására.
 • A Gar gakjil döntései alapján kapcsolódhatnak hozzá egyéb lehetőségek is (például kedvezmények a helyi kurzusdíjakra, könyvekre, stb.).   

 

Részletes tagsági tájékoztató:

A tagdíjakat 2017-ben közvetlenül Kelet-Merigárnak lehet befizetni, a normál tagdíj 80€, a fenntartói 500€ a támogatói 1500€. Welcome card: 80€.

 

Hogyan támogathatod a nemzetközi és a helyi közösséget a legegyszerűbben és leggyorsabban? Regisztrálj a www.dzogchen.net oldalon és fizesd be a tagsági támogatást paypallal!

 

A tagdíjakat 2016-ra csak forintban lehet fizetni és csak átutalással a magyar Közösség bankszámlájára. Kérjük, a megjegyzésben tüntessétek fel a neveteket, és, hogy melyik tagsági kategóriát fizetitek be.

 

Bankszámlaszámunk: 10404072-00001290-00000000 (K&H Bank)

Akik nem tudnak közvetlenül utalni, akkor azok mindezt megtehetik, mint máskor is, a K&H Bank országos fiókjaiban, mindenféle kezelési költség levonása nélkül!

 

https://www.kh.hu/publish/kh/hu/mikrovallalkozas/alkamlazasok_KKV/fiok_ATM_kereso.html