KÖZÖSSÉGI BOLT

A Magyarországi Dzogcsen Közösségtől közvetlenül megvásárolhatók a magyar és a nemzetközi közösség kiadványai és gyakorló füzetei. A vásárlási lehetőség nyitott mindenki számára, a boltban ugyanakkor megtalálhatóak olyan kiadványok is, melyeket csak azok olvashatnak, akik az érintett szövegre megkapták a felhatalmazást a Mestertől, és van Gurujóga-átadásuk. Mesterünk tavalyi halála miatt az átadás ill. lung megszerzésére jelenleg nincs lehetőség, az erős elköteleződés határozott kifejezése esetén egyes kiadványok hozzáférhetőek.

Nyitvatartás
Előre egyeztetett időpontban. Vegyétek fel velünk a kapcsolatot a shop@dzogchen.hu címen.

Rendelésshop@dzogchen.hu

Fizetés: készpénzben átvételkor vagy előre utalással, melyet követően a FOXPOST-on postázzuk a termékeket, a postázás díja Foxpost automatába: 1142 Ft. Házhoz szállítással 2.158 Ft (11,5x36x61 cm-es csomagméretig).

Utaláshoz a szükséges adataink:

A közösség rövid neve: MDKE
A bankszámla száma: 10404072-00001290  (K&H Bank)
Közlemény: a megrendelt termék neve, címe röviden

Postázáshoz és számlázáshoz szükséges adatok:

– számlázási név és cím
– FOXPOST automata, ahova a küldést kéri (https://www.csomagvarazslo.hu/automatakereso)
– házhoz szállítás esetén: a kiszállítási név és cím
– email cím és mobil telefonszám

Utánvétes postázás vagy házhozszállítás

Kérhetitek a csomagküldést utánvéttel is, ennek díja Foxpost automatába kézbesítve (ilyenkor az automatánál tudjátok bankkártyával kifizetni a csomag árát), amelynek költsége 10000 Ft alatt 1332 Ft. Továbbá az általatok megadott címre történő házhozszállítással, ennek az ára 2348 Ft (11,5x36x61 cm-es csomagméretig) 10000 Ft alatt. Utóbbi esetben a futárnál tudtok fizetni.

 


ANGOL NYELVŰ KIADVÁNYOK A NEMZETKÖZI KÖZÖSSÉG WEBSHOPJÁBAN ÉRHETŐK EL>>>


KÖNYVEK


kristalyA KRISTÁLY ÉS A FÉNY ÚTJA
Szútra, tantra és dzogcsen
3 000 Ft (tagi ár: 2400 Ft)

„Az egyik legkiválóbb könyv a tibeti buddhizmus megértéséhez, ami napjainkban megjelent” – The Middle Way, A brit Buddhista Társaság lapja, London

A Kristály és a Fény útja című könyvben Csögyal Namkhai Norbu a spirituális ösvényt vizsgálja a dzogcsen szemszögéből. Elmagyarázza az Alap, az Ösvény és a Gyümölcs fogalmát a dzogcsengyakorlásban, mesél neveltetéséről, és arról, hogyan találkozott legfontosabb mesterével, aki megmutatta neki a dzogcsenbe való közvetlen bevezetés valódi jelentését. Ahogy életének története átszövi a tanításokat, a dzogcsent hagyományos kontextusába helyezi, ugyanakkor megmutatja, milyen fontossággal bír saját korunkban. A könyvet gazdagon illusztrálják híres buddhista mesterek, meditációs istenségek és dzogcsen szimbólumok képei.

 

szehSZÜLETÉS, ÉLET ÉS HALÁL – Készlethiány miatt jelenleg nem elérhető!
a tibeti gyógyászat és a dzogcsen tanítás szerint
3 000 Ft (tagi ár: 2400 Ft)

Ez a könyv mesterien, bölcsen és határtalan együttérzéssel segít megérteni, hogy az élet minden körülményét a jelenlét és tudatosság alapelvének kell uralnia. – Elio Guarisco

 „Ha sosem különülünk el a jelenlét és tudatosság e folytonosságától, látva, hogy nincs olyan életkörülmény, amely ettől független lenne, bármely felmerülő problémát képesek leszünk megoldani, akármilyen fontos is az, vagy majd megoldódik magától.”

„A születés pillanatától kezdve a halál része természetes állapotunknak, ezért nem kell tőle félni vagy rettegni. Állapotunkat úgy elfogadva, ahogy az van, meg kell értenünk, hogy milyen a halál pillanatának természete, és hogy mi az, ami akkor valójában segíteni tud rajtunk.”

 

alomjogaÁLOMJÓGA
és a természetes fény gyakorlata
2500 Ft (tagi ár: 2000 Ft)

A könyvben Csögyal Namkhai Norbu Rinpocse az alvás és álmodás alatti tisztánlátás kifejlesztéséhez ad gyakorlati tanácsokat és útmutatásokat, mellyel messze túlmutat a nyugaton egyre népszerűbbé váló éber álmodás gyakorlatain. Teszi ezt azzal, hogy olyan álomállapotokat irányító módszereket mutat, melyek a dzogcsennek nevezett – jelen tudatosságot kifejlesztő – átfogó rendszer részeit képezik.

E hagyományban az álombéli tudatosság kifejlesztése az egyre nagyobb éberséget kialakító módszerek fontos része, amely szükséges a végső megszabadulás eléréséhez.

A könyv tartalmaz továbbá egy XIX. századi dzogcsen mester, Mipham Rinpocse által írt verset is, mely további betekintést nyújt a meditáció és tudatosság e rendkívüli formájába.

 

SINE ÉS LHAGTHONG
a Dzogcsen tanításban
Gurujóga átadással rendelkezőknek!
2500 Ft (tagi ár: 2000 Ft)

A dzogcsen Szemde sorozat bemutatja azokat a módszereket, amelyek révén megérthetjük és alkalmazhatjuk a sine és a lhagthong nem-kettősségét. A megvalósítás nem más, mint ennek az állapotnak a hétköznapi életbe való integrálása.

A szöveg három részből áll, amelyek az ösvény három aspektusának felelnek meg. Ezek a szemlélet, a meditáció és a viselkedés. Az első rész egyes szakaszai a sine és a lhagthong magyarázatát tartalmazzák a dzogcsen tanítás szerint, a dzogcsen Szemdében található négy kontempláció rendszerére való pontos hivatkozással, továbbá a dzogcsen szemléletet a szútra és a tantra szemléletével hasonlítják össze.

A második rész elsősorban a Vairócsanáig visszavezethető Nyang rendszer meditációs gyakorlataihoz fűzött útmutatásokat tárgyalja, melyeket a 16. századi Szodogpa Lodrö Gyalcen jegyzett le.

A harmadik részben a Mester útmutatásait olvashatjuk arról, hogyan integráljuk viselkedésünkbe a sinét és a lhagthongot azáltal, hogy hétköznapi életünk minden pillanatában alkalmazzuk a jelenlétet és tudatosságot.

 

Tégy, ahogy tetszik kicsi dalaA „TÉGY, AHOGY TETSZIK” KICSI DALA
2500 Ft (tagi ár: 2000 Ft)

1985. január 20-án reggel, amikor Ausztráliában, Sydney városában egy buddhista templomban tanítottam, egy fiatal férfi, aki azt mondta magáról, hogy a híres Riwo Ganden hagyomány egyik közösségéhez tartozik, azt kérdezte tőlem: „Hogy gyakorolhatod a Dharmát és taníthatsz másokat, miközben a világi emberek életét éled?”

Január 22-én reggel, amikor Sydney-ből Coolangattába repültem, én, a dzogcsenpa, Namkhai Norbu, váratlanul ezt a kicsi dalt költöttem, mely tartalmazza válaszom erre a kérdésre.

 

A mozgás tibeti jógája - A jantra jóga művészete és gyakorlataA MOZGÁS TIBETI JÓGÁJA
A jantra jóga művészete és gyakorlata
8000 Ft (tagi ár: 6400 Ft)

A könyv annak az igénynek a hatására született meg, ami a jantra jóga alapszintjét tárgyaló, részletes útmutató iránt mutatkozott. A könyv egyrészt a VIII. századi, tibeti nyelven íródott jantra jóga útmutatásokra, másrészt Csögyal Namkhai Norbu Jantra jóga – a mozgás tibeti jógája címmel kiadott átfogó magyarázatára épül.

A jantra jóga gyakorlata nem holmi újkori találmány, amelynek a célja izgalmas testgyakorlatok bemutatása. A jantra jóga a tibeti kultúrában és a spirituális gyakorlók számtalan nemzedékének történelmi örökségében mélyen gyökerező, ősi hagyomány. Hordozza azt a tudást, amely a belső dimenziónkat vezérlő energiák és az általunk külső dimenzióként észlelt jelenségek – a minket körülvevő világ – kölcsönös összefüggését ismeri. A gyakorlás végső célja az, hogy segítsen bennünket a béke és harmónia természetes állapotában időzni.

A jantra jóga előnyei messze túlmutatnak a fizikai hatásokon. A sajátos mozdulatok segítenek bennünket légzésünk koordinálásában, ezáltal kiegyensúlyozzák és erősítik finom energiáinkat és életerőnket. Ennek következtében a jantra jóga rendkívül értékes eszköz minden emberi lény – nem csupán a jóga előrehaladott gyakorlói – számára.

 

A tükör könyvTÜKÖR – Megjelent a második kiadás!
Tanácsok a tudatos jelenléthez
2500 Ft (tagi ár: 2000 Ft)

A könyv a Dzogcsen Közösség egyik összejövetele alkalmával íródott 1977 karácsonyán Lu Cumitoniban, Szardínián. Rövid szöveg, mely meglepő egyszerűséggel, mégis mélységeiben mutatja be a Dzogcsen ösvény három alapvető aspektusát: a látásmódot, avagy saját őseredeti állapotunk intuitív megértését; a meditációt, azaz e tudás alkalmazását; és a magatartást, mellyel a meditációt integrálni tudjuk hétköznapi életünkbe.

Ez a szöveg azért került megírásra, hogy definiálja az éberség elvét és annak folyamatos jelenlétét, mely a különböző vallási hagyományokra jellemző szabályokat és korlátokat helyettesíti. A szöveget követő magyarázat a szerző saját szóbeli tanítása, mely akkor hangzott el, amikot a könyvet átadta tanítványainak.

Csögyal Namkhai Norbu gyakran mondta: „A Dzogcsen nem kér arra, hogy változtasd meg a vallásod, filozófiád vagy ideológiád, sem arra, hogy más légy, mint ami vagy. Csak arra kér, hogy figyeld önmagad, és fedezd fel azt a ketrecet, melyet saját korlátaiddal és kondicionáltságoddal hoztál létre. És megtanít arra, hogy mássz ki a ketrecből anélkül, hogy egy másikat építenél, hogy légy szabad és önálló.”

 

rainbow-body-konyvSZIVÁRVÁNYTEST– Megjelent!
Togden Urgyen Tendzin, a tibeti jógi élete és megvalósítása
4000 Ft (tagi ár: 3200 Ft)

KYE HO!
Értelmes lény, figyelj!
Ha a valódi állapotnak megfelelően gyakorlod a dharmát,
Minden erényessé válik.
Őseredeti állapotod közvetlen jelenléte
Természeténél fogva önmagától tökéletes.
Ez csodálatos!
— Urgyen Tendzin

„A könyv Togden Urgyen Tendzin (1888- 1962), egy olyan tibeti jógi kivételes élettörténetét mutatja be, aki halála során fizikai testét az öt elem lényegiségébe oldotta, ami a dzogcsen, a tibeti buddhizmus legfelsőbb tanítása szerint az egyik legmagasabb szintű megvalósítás. E könyvet unokaöccse, Csögyal Namkhai Norbu, korunk egyik legnagyobb dzogcsen mestere állította össze saját emlékeiből és a nagy jógival és tanítványával, Szala Karma Szamtennel folytatott párbeszédeiből. A könyv végigkíséri a nagy jógi életét egészen gyermekkori küzdelmeitől azokon az eseményeken keresztül, amelyek tanítójához, a kivételes Adzom Drukpához vezették, majd tovább az önmegvalósításhoz vezető nehéz útján. A történet végén Csögyal Namkhai Norbu elbeszéli Urgyen Tendzin kínai fogságban bekövetkezett halálának történetét, amelyben szemtanúk felfedezik, hogy bár báránybőr köntöse egyenesen, ülő testtartását felvéve maradt, teste nem volt benne – ez bizonyítja, hogy teste szivárványtestbe olvadt.”

 

A korlátoltság sötétjét megvilágító lámpás c. könyv borítójaA KORLÁTOLTSÁG SÖTÉTJÉT MEGVILÁGÍTÓ LÁMPÁS– Megjelent!
Egy megvalósított mester élete és kora
4500 Ft (tagi ár: 3600 Ft)

Ez a munka a tibeti irodalom egy fontos műfajához tartozik, melyet namthárnak neveznek. Számtalan mű tartozik ehhez az irodalmi formához, mint például Milarepa életrajza, mely mára Nyugaton is népszerű lett, és Tibetben buddhisták generációi számára jelentett inspirációt. A namthár– azaz hagiográfia, olyasmi, mint a szentek életrajza – amellett, hogy életrajzi adatokat közöl, gyakran megvalósított mesterek szellemi gyakorlásának mélyebb értelmét is felfedi olvasói előtt.

Csökji Wangcsug verses életrajza, bár nincs messze a namthár műfaj általános szerkezetétől, kissé különbözik attól. Egyrészt különösen élénk narratív megközelítésében, mivel a szerző részben szemtanúja volt egyes eseményeknek, másrészt közeli kapcsolatban állt Kjence Rinpócsével és környezetével. Csökji Wangcsug nemcsak a szerző egyik legfontosabb mestere volt, de anyai nagybátyja is, így Csögyal Namkhai Norbu kiváltságos szemlélője lehetett életének, és olyan értője az eseményeknek, mely mások számára nem adatott meg.

Kjence Rinpócse életének elbeszélése izgalmas olvasmány az általános érdeklődő számára, bővelkedik különleges eseményekben, és élénken írja le azt a világot, mely visszavonhatatlanul elveszett, miután a kínaiak bekebelezték Tibetet. Azok számára pedig, akik a mester hagyományvonalához tartoznak és megkapták a tanítás átadását, minden bizonnyal inspiráló lesz.

 


EGYÉB TERMÉKEK

 

LUNGTA – Tibeti zászló

lungta-shop

5 és 10 lapos tibeti zászlók kaphatók a shopban folyamatosan.
Az öt lapos ára 1500 Ft, a 10 laposé 3.000 Ft.

A zászlókat egy elkötelezett cseh gyakorlótársunk készíti, 100% minőségi pamut alapanyagból és vastag zsinórozással, igényes pamut csomagolásban. Egy lungta lap mérete kb. 20×22 cm.

Lehetőség van a születési dátum szerinti lungta készítésére is.  A részletekről érdeklődjetek a shop@dzogchen.hu címen.

SZANG POR

szangpor-shop

A füstfelajánlás szertartáshoz. Cseh gyakorlótársunk készíti.
Rendelésre. Ára: 2500 Ft

MEDITÁCIÓS ÖVEK

meditációs öv

Jantra jógához ideális. Cseh gyakorlótársunk készíti, jó minőségű anyagból. Közepes szélességű.
Rendelésre. Ára: 6.900 Ft

 


NEMZETKÖZI KÖZÖSSÉG WEBSHOPJA

 

shang-shung-publications

http://shop.shangshungfoundation.com

Regisztráció után közvetlenül is rendelhetők a nemzetközi közösség kiadványai, könyvek, gyakorlófüzetek, dvd-k, képek, pendrive, e-bookok angol és olasz nyelven.

books graduation.1