A könyv annak az igénynek a hatására született meg, ami a jantra jóga alapszintjét tárgyaló, részletes útmutató iránt mutatkozott. A könyv egyrészt a VIII. századi, tibeti nyelven íródott jantra jóga útmutatásokra, másrészt Csögyal Namkhai Norbu Jantra jóga – a mozgás tibeti jógája címmel kiadott átfogó magyarázatára épül. 


jantra-joga-konyv-borito

A jantra jóga gyakorlata nem holmi újkori találmány, amelynek a célja izgalmas testgyakorlatok bemutatása. A jantra jóga a tibeti kultúrában és a spirituális gyakorlók számtalan nemzedékének történelmi örökségében mélyen gyökerező, ősi hagyomány. Hordozza azt a tudást, amely a belső dimenziónkat vezérlő energiák és az általunk külső dimenzióként észleltjelenségek – a minket körülvevő világ – kölcsönös összefüggését ismeri. A gyakorlás végső célja az, hogy segítsen bennünket a béke és harmónia természetes állapotában időzni. 

A jantra jóga előnyei messze túlmutatnak a fizikai hatásokon. A sajátos mozdulatok segítenek bennünket légzésünk koordinálásában, ezáltal kiegyensúlyozzák és erősítik finom energiáinkat és életerőnket. Ennek következtében a jantra jóga rendkívül értékes eszköz minden emberi lény – nem csupán a jóga előrehaladott gyakorlói – számára.

Kiadta a Magyarországi Dzogcsen Közösség.
A kiadvány megvásárolható a shopban gyakorlások idején: kedden csö után Bajtai Tibort keressétek, pénteken Kubát Erzsit. Megrendelhető továbbá a közösségi webshopban: https://www.dzogchen.hu/konyvek-bolt/,  ahol minden információt megtaláltok a rendeléshez. 

A közösség és a felhatalmazott oktatók rendszeresen szerveznek kezdő és haladó jantra jóga kurzusokat, és heti gyakorlási lehetőségeket. További infók az FB oldalunkon @dzogchenbudapest, valamint a honlapunkon www.dzogchen.hu