Kedves Vadzsracsalád és minden érdeklődő!

Örömmel jelentjük be, hogy új kiadásban megjelent a közösség egyik első kiadványa, Rinpocse egy nagyszerű ajándéka a gyakorlók számára: a Tükör – Tanácsok a tudatos jelenléthez c. könyv.

Tükör

A szöveget átnézte, javította Somogyvári Zsolt, korrektúrázta Pusztai Anikó, akiket hatalmas köszönet illet, hogy újra kezünkben tarthatjuk ennek a lényegi és alapvető jelentőségű műnek a magyar nyelvű kiadását,mely jelen formájában tartalmazza az eredeti tibeti nyelvű kéziratot és egy tibeti szószedetet is.Változatlanul megtalálható benne Adriano Clemente, a tibeti szöveg fordítójának előszava, a gyökérszöveg és a kommentár. Ezek az utóbb felsorolt részek azonosak az előző kiadással, de többszörös korrektúrán estek át.

A kiadvány megvásárolható a shopban gyakorlások idején: kedden csö után Bajtai Tibort keressétek, pénteken Kubát Erzsit. Megrendelhető továbbá a közösségi webshopban: https://www.dzogchen.hu/konyvek-bolt/,  ahol minden információt megtaláltok a rendeléshez. 
Ára 2.500 Ft, a tagság számára pedig 2.000 Ft.


Kedvcsinálónak egy idézet a könyvből:


Csögyal Namkhai Norbu gyakran mondta: „A dzogcsen nem kívánja tőletek, hogy megváltoztassátok vallásotokat, filozófiátokat vagy ideológiátokat, sem azt, hogy valami mássá váljatok, mint amik vagytok. Csak annyit kér, figyeljétek magatokat és fedezzétek fel azt a ketrecet, amit ti magatok építettetek kötöttségeitek és korlátaitok által. A dzogcsen megtanítja nektek, hogyan szabadulhattok ki a ketrecből anélkül, hogy egy másikat hoznátok létre, azért, hogy szabad és független emberekké váljatok.” Valójában a dzogcsen azt tanítja, hogyan nyerhetjük vissza a létezésnek azt a szabadságát, amellyel képességeink szerint mindannyian rendelkezünk. A „szabadság” ebben az esetben olyan állapotot jelent, amelyben az embert többé már nem uralják a kettősség, az ítéletek, a szenvedélyek és bármi, amiben hisz. 
Felmerülhet a kérdés: „De akkor mi marad az emberből?” Tiszta jelenlét, makulátlan világosság, ami olyan, akár egy tükör, amely mindent visszatükröz. Ez az ember igazi kincse.