Kedves Közösség!

Quincz Vera gyakorlótársunk vezetésével Namkha készítő napot szervezünk 2020. február 1-én, szombaton reggel 10:00 órától délután 18 óráig a Tan Kapuja Buddhista Egyetem volt kollégiumi épületének K2-es termében

A program minden átadással rendelkező érdeklődő számára nyitott.

A részvétel feltétele: jelentkezés Vera e-mail címén veraq98@gmail.com További információ kérése esetén is ide írjatok.

Csögyal Namkhai Norbu Rinpocse szavai a Namkháról:

“A Namkha jelentése tibetiül tér. Tér mint a kék ég, megkülönböztetés nélküli, mélységes és felhőtlen, mindent átható kristálytisztaság. […] A tantrákban az áll, hogy “A tér elem, amely az ürességet jelképezi, minden más elem forrása”. Másfelől a Namkha egy farudak köré tekert színes szálakból készült rendkívül ősi eszköz tibeti neve, melynek különféle változatai bolygónk lakosságának más hagyományaiban is megtalálhatóak, s amelyet a tibetiek ősidők óta nagyon pontos, jól meghatározott és jelentőségteljes feladattal láttak el. A tér jelentéséhez hűen − úgy forrásként, mint az öt anyagi elem (Fa, Tűz, Föld, Fém, Levegő) nélkülözhetetlen támaszaként − a Namkha egésze a teljes teret jelképezi, amelyben ezek az elemek egymásra hatnak. Bár asztrológiai számításokon alapul, és ami azt illeti, azok nélkül nem is készíthető el, a Namkha egyáltalán nem egy horoszkóp háromdimenziós megfelelője. Nem korlátozódik az egyén elemeinek puszta ábrázolására, hanem feladattal rendelkezik. Tehát nem csak a megértést segíti, hanem működése is van. Valójában egy kézzelfogható, hatásos és különleges segítség egy személy energiájának harmonizálásához mind belsőleg, mind pedig külsőleg az univerzum és az idő összes energiájával mint teljes egységgel. A Namhka nem csupán az egyéni energiák megismerésének és összehangolásának eszköze, hanem “egyben kulcs is, amely megnyitja az értelem kapuját.” 

További tudnivalók a Namkha készítéshez:

A Namkha kiszámítása:

A Namkhát személyre szabottan, a születési dátum alapján kiszámolt és megtervezett módon kell elkészíteni. Namkhát magunknak vagy másoknak is készíthetünk. Azon jelentkezők, akik nem rendelkeznek még a számukra kiszámolt Namkha képével, kérjük, adják meg jelentkezésükben teljes nevüket és születési dátumukat, vagy annak nevét és születési dátumát, akinek a Namkhát szeretnék készíteni, hogy idejében elküldhessük nekik az adott Namkha pontos képét. Az adatokat erre az email címre küldhetitek: veraq98@gmail.com.

Aki önállóan szeretné kiszámítani az ezen az oldalon tudja megtenni: http://namkha.info/en/

A Namkha kép kinyomtatása:

A képeket emailben küldjük vissza, olyan felbontásban, hogy azt ki lehessen nyomtatni. Aki nem tudja magának kinyomtatni, annak a helyszínen lerajzoljuk. Fontos, hogy mindenkinél ott legyen már valamilyen formában a kép, mert a Namkhákat ez alapján készítjük el.

Fonal:
A fonalat mindenkinek önállóan kell beszerezni. A Namkha készítéséhez átlagos pamut hímzőfonalat szoktunk használni. (pl.puppets mouline). Egy tekercs fonal (8m) kb.200-300 forintba kerül a vásárlás helyétől függően. Mindenkinek a személyes Namkhája szerint, a kép alapján kell megvenni a színeket. 

Tapasztalat alapján a következőket javasoljuk:

– mind az 5 színből (fehér, sárga, piros, zöld, kék) vegyetek 2 tekercset,a sárga szín lehet citrom és narancs is,

– plusz 1 tekercs sötétkéket, ha ez a szín az adott Namkhán szerepel.

– plusz 1-2 tekercset a védőfonalból (az a szín ami a Namkha szélén körbefut),

Amennyiben valaki az átlagnál vékonyabb fonálból szeretné a Namkháját elkészíteni, értelemszerűen a javasolt mennyiségnél többet vásároljon.

Fonalboltok:
1) 1001 fonalbolt – Budapest, XIII. Tátra utca 12/B,

2) Blahán Lujza térnél az Akácfa utca 4. alatt is van egy hímzőbolt.

Legyen nálad olló és az 5 színből színes ceruza is.

Fa:
A Namkha készítéséhez szükséges, méretre szabott, előkészített faanyagot a helyszínen lehet megvásárolni. Egy szett ára 1000.- Ft, jelenleg 30 szett áll rendelkezésre. További szettek rendelhetők gyakorló társunk Sugár Tamásnál, minimum rendelés 10 Szett. Érdemes összeállni és úgy rendelni közösen. A további rendelhető szettek ára 1200 Ft. Kapcsolat: sugartamas.tompo@gmail.com

Mivel a program késő délutánig tart, érdemes mindenkinek ételről és italról gondoskodnia.

A Namkhákat a készítést követő első Gánapudzsán fogjuk beavatni.

Üdvözlettel:
A Gakjil és Quincz Vera